In een Word document (A4) schrijf ik een lijstje met "Vruchten van De Geest" en "Gaven van De Geest". (Klik op de link om te downloaden) - Vervolgens print ik dit uit en plastificeer ik deze A4 documenten en knip er kaartjes van. Zo heb ik dus een set kaartjes met "Vruchten van De Geest" en een set kaartjes met "Gaven van De Geest". Vervolgens kan je hier een vraaggesprek mee voeren of een quiz met opdrachten van maken. 

Vraaggesprek met de kaarten

Ik leg de kaarten op tafel (of in ons geval: in het gras) en laat de kinderen uitkiezen welk kaartje ze het meest aanspreekt. Of ik vraag: wat zou je het liefste hebben? Andere mogelijkheid is om de kinderen een papiertje te geven een iedereen een top 3 te laten samenstellen. Vervolgens noteer ik de stemming op een flipover. Ondertussen vraag ik naar uitleg. Waarom kiezen ze "genezing" of "liefde"? 

Vervolgens laat ik zien dat er twee groepen / soorten kaarten zijn en groepeer ze. Daarbij laat ik de kinderen nadenken over de vraag welke groep kaarten de belangrijkste is of dat "Vruchten" en "Gaven" net zo belangrijk zijn. Mijn uitleg gaf aandacht aan het belang van "Gaven" om anderen te helpen maar ook aan de tijdelijkheid van de Gaven. Vruchten zeggen meer over ons als persoon, hebben tijd nodig om te groeien en sommige vruchten blijven voor eeuwig (liefde, geloof) waarbij liefde de belangrijkste Vrucht is. (1 Cor. 13).