Baseball game. Free Photo Dit is op dit moment (zaterdagavond) nogal een ruw idee. Ik ben deze middag gevraagd om morgen het kinderprogramma te doen en rommelde wat in de schuur en zag een zwaard dat we ooit maakten bij de kinderclub. Omdat het thema is "Zoeken in de Bijbel", is dit zwaard (symbool voor Woord van God dat scheiding maakt) wel toepasselijk. Twee weken geleden vroeg een jongen van de kinderclub aan me wanneer we weer eens baseball zouden gaan spelen dus nu denk ik: 1 + 1 = 3 , we gaan baseball spelen, met dit zwaard. 

Ik schrijf nu het spel hier uit maar dat is dus niet veel meer dan een ruwe schets.

In plaats van een Baseball knuppel, gebruiken we het zwaard. Daar kunnen we natuurlijk van alles mee kapotmeppen, maar laten we beginnen bij hoe Baseball echt gespeeld wordt, met een bal. Ik heb een lichte voetbal (strandbal, klein) en daar kan je aardig tegen meppen met dit zwaard. We lezen het verhaal van Jezus in de woestijn en duidelijk wordt dat Jezus de juiste klappen kan uitdelen tegen het kwaad, de duivel. Hij weet hem goed te raken en is dus duidelijk een zwaardmeester. 

De kinderen mogen pas "meppen" als ze eerst kunnen aantonen dat ook zij de Bijbel weten toe te passen. Ik zal dus een lijstje met vragen moeten bedenken. De eerste drie vragen zouden kunnen gaan over wat het antwoord van Jezus is op de drie verleidingen van de satan. Beter nog is dat ik een situatie benoem zoals zij die zouden kunnen meemaken in het "echte leven" met de vraag "wat zegt de Bijbel hier over"? 

Nou, deze week keelontsteking en nog steeds niet echt gezond dus ik moet stoppen met de voorbereiding en gaan slapen. Morgen verder.

 

Background image created by Photoangel - Freepik.com