Beste mensen,

Maandag ben ik voor een week afgereisd naar Kroatië om jongeren van Projekt DUGA te ontmoeten en opknapwerkzaamheden bij Projekt DUGA te doen. De reis is goed verlopen. Samira en de kinderen zijn in Wageningen achtergebleven. 

Dak cafe Bethlehem ingestort


Ja, dat was even schrikken. Het dak van het cafe is ingestort. Mogelijk zie je het er niet vanaf, maar dit was de belangrijkste ontmoetingsplek tijdens de zomer- en winterprogramma's. Oftewel: we zullen het dak opnieuw moeten opbouwen.

Ja, en ook het plafond. Inclusief isolatie. Het plafond waar we zo trots op waren......

Het dak van het huis is gelukkig nog heel......

Situatie jongeren, ouderen, project.
Deze week helpen Dragan, Zoran en Edis en mijn schoonvader Husein. Deze jongens zijn altijd bereid mee te helpen en met hen kunnen we in de zomer ook verder. Ismet is in geen velden of wegen te bekennen. Jammer. Dragan is de hele winter in ons huis en heeft alles heel erg netjes op orde gehouden. Ik probeer een weg te vinden om hem hier het hele jaar te behouden. Wil iemand Projekt DUGA en Kamp Manuel sponsoren? Dan is het beste om sponsor te worden van Dragan.
Op dit moment heb ik geen auto hier en kan niet erg veel jongeren bezoeken. Wel heb ik natuurlijk Kika bezocht. Zij wil eigenlijk alleen maar dat er voor haar gebeden wordt dat ze niet te lang meer zal leven en rustig mag overlijden. Mijn schoonvader, Husein, komt hier elke dag samen met mijn schoonzus Mirsada en / of mijn schoonmoeder Seka.

Wat verder speelt: projectlocatie, huis en alle bijbehorende schuren en dergelijke, moeten tot juni (voor toetreding tot Europese Unie) gelegaliseerd worden. Dat is nog een heel proces en zal veel kosten met zich meebrengen. Ik heb en scheurtje in mijn meniscus en dit zal in Nederland verholpen moeten worden. Ik hoop maandag weer naar Nederland te vertrekken. Tot snel!
Hartelijke groeten,
Meindert Jorna

Bijdragen voor Projekt DUGA, reparatie van het dak of voor onderhoud van Dragan kan worden overgemaakt op rekening 4723003 tnv "Stg. Jonah inz. outreach Krajina" te Ede