Vandaag was een mooie dag. Zaterdag, de dag dat we voor de jongeren en kinderen een programma organiseren en de dag die elke week weer centraal staat wat betreft ons werk in Kroatie. Daardoor is het altijd weer spannend om te zien wie van de jongeren en kinderen willen komen. Vandaag was een mooie dag, niet omdat er heel veel kinderen waren maar wel omdat het mooi weer was en erg gezellig.

Aanwezigen: Patricija (sinds afgelopen winter niet gezien), Pamela, Kristijan, Eldin en Kristina (ook al langer niet meer geweest), Dragan (sinds vorig jaar altijd trouw aanwezig), Zoran, Maja en Zeljka en Manuel, Samuel, Emma, Samira en ik. De afgelopen week heeft Dragan het plafond gemaakt van het ingestorte, en weer gerepareerde dak, van cafe Bethlehem. Meindert heeft de afgelopen weken daar een pizza-oven gebouwd. Vandaag was het tijd om samen de rommel op te ruimen. En zo hebben we eindelijk weer eens heel gezellig samen met de kinderen gekookt en gegeten in Cafe Bethlehem.

Photo: Dobro dosli u popravljeni kafic Betlehem.
 
Vervolgens hebben de kinderen van de Leeuwenbende, samen met Eldin en Kristina, tekeningen gemaakt over hun club. Deze tekeningen, verhalen en ideeen komen vervolgens terecht in het Leeuwenboek. Het terras beneden is hun Leeuwenhol.
Photo: Lavlja Banda crta.
 
s Middags hebben de jongens het speelterrein in Krstinja schoongemaakt en gehockeyed. Zelfs Meindert deed voorzichtig mee en zijn knie ook. De meiden zijn naar het bos bij Kika gelopen en hebben Kika bezocht. Zeven uur zijn de kinderen weer thuis gebracht.
 
Deze week misten we: Amel en Bekki (op excursie naar Karlovac), Selvedin, Lara, Vedran en Tihana (allemaal vanwege schoolverplichtingen vanwege de laatset schoolweek), Ena (nog geen paspoort, nog een weekje wachten) en Irnad (moest mee met Edis en Edisa naar Bosnie omdat die voetbal wilden kijken) en Stefica (verkouden). De kinder Leeuwenbende heeft nu 13 leden en voor hen hebben we nu 5 vrijwilligers.
 
Wordt vervolgd