Vorige week zaterdag - 15 juni - was een enthousiaste dagvoor de Leeuwenbende. Mijn broer Maarten was op bezoek en er kwamen aardig wat kinderen en jongeren meedoen.

In totaal 18. Toch waren een tiental kinderen van de vaste groep niet aanwezig. De dag begonnen we met een levendig potje boeren basebal.

Daarna volgde de happening: pizza's bakken in de nieuwe pizza oven. De pizza oven was erg heet gestookt en zo konden we binnen 5 tot 7 minuten een pizza bakken en binnen een uur de 8 pizza's van de kinderen. Een pizza succes en ook leuk voor als we gasten hebben.

De kinderen hadden we ingedeeld in vier kleine groepjes en elk groepje had een spel bedacht. Daar hebben we 's middags heel veel plezier aan beleefd. Vervolgens nog energie om in Krstinja een fanatiek potje voetbal te spelen en zo hadden we een heel gezellige en enthousiaste Leeuwenbende dag.

Zaterdag 22 juni

Deze dag verwachtte ik een nog grotere groep. De kinderen van Katarina Matosevic (Kristijan, Vedran en Tihana) hadden vorige week straf en mochten niet komen van ma en er waren nog wat kinderen die ik wel had verwacht. Maar nee, de kinderen van Katarina hebben nog steeds straf (waarvoor eigenlijk?), de moeder van Stefica (ook Katarina) is te onzeker om haar kind naar de club te laten gaat, Selvedin en Lara konden niet over de grens gebracht worden door hun moeder Mirsad, Tomi was door papa meegenomen naar een trouwerij enzovoorts. Resultaat: Beki en Amel en Irad waren de enige kinderen naast Manuel en Samuel en Emma en verder waren Dragan, Edis en Elvis aanwezig. We hadden een leuke dag maar zorgen zijn nogal gegroeid. Zeker nadat ik van Beki en Amel te horen kreeg dat zij tot einde van de zomer bij oma zijn ondergebracht.

Zaterdag heb ik aandacht gegeven aan de gelijkenis van de talenten. Samen hebben we een lijst gemaakt van dingen die zij kunnen maken of doen en die te koop aangeboden kunnen worden op www.dugashop.nl We hebben daarna gezellig gekookt (was toch een groep van 11 alle bij elkaar) en zijn we het bos ingegaan op zoek naar materialen die we zouden kunnen gebruiken. Bij Kika op bezoek en samen naar Krstinja om de dag af te sluiten met een enthousiast potje voetballen. 

Kinderclub Kroatie naar het bos