Evangelisatie

De afgelopen 3 maanden hebben we binnen de Evangelische gemeente in Ede aandacht gegeven aan het thema "Verloren wereld" en thema's als "Waarheid" en "Evangelisatie". Ook is er daarbij aandacht gegeven aan allerlei religies en overtuigingen van mensen. Van Islam tot Halloween. Binnen deze wereld ben jij Licht. En daar gaat deze les over. 

Bijbelteksten:

Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Uw Woord is een lamp voor mij voet en een licht op mijn pad.

Overwin het kwade door het goede.

Magnetic Whiteboard

De bijbelteksten print ik uit in grote letters. De A4-tjes plastificeer ik, knip de teksten in stukken en plaats magnetisch tape op de achterkant. Nu kunnen we de stukken in elkaar schuiven op het whiteboard en daar een puzzel van maken voor de kinderen. 

Tuintje maken - plantjes planten

samuel tuinieren tomatenplantjes zorgenvooranderen Naar aanleiding van de tuinhobbie van mijn zoontje. De kinderen krijgen allemaal een kartonnen bekertje en daarin planten ze een tomatenplantje. Ze moeten nadenken voor wie zij "het Licht" willen zijn. Ze schrijven die naam op het kartonnen bekertje. Nu nemen bekertje en plantje mee naar huis om er voor ze zorgen. Zo denken ze ook aan hun vriendje waar zij "het Licht" voor willen zijn en kunnen ze voor hun vriendje bidden of iets bedenken wat hem helpt. 

Vorige week hebben we al aandacht gegeven aan dit onderwerp. Nu verder.

  1. Laten rennen voor een snoepje. Jongens zullen hun best doen om te winnen. Ook als zie hiervoor alleen maar 1 M&M krijgen. Les: als je zo je best doet voor een snoepje, dan moet je dat zeker doen om een mens te redden. Als Iemand zit gevangen. Kinderen houden iemand gegijzeld in de hoek. Leiding probeert te "bevrijden" wat niet lukt. Dan roept de leiding deze persoon en die loopt vervolgens de groep uit. Les: redden kan alleen als iemand zelf kiest om gered te worden en een stap te zetten richting God. 
  2. Afval race. Hoe ver ga jij? Verhaal van jou en je vriend Piet. Geef je hem een kadootje als hij jarig is? Ga je hem helpen als het slecht met hem gaat op school? Ga je hem troosten als zijn opa overleden is? Ga je er wat van zeggen als hij gaat stelen / roken? Ga je met hem in gesprek als hij het niet meer ziet zitten?