Beste mensen, Ook afgelopen zondag was een mooie dag. Het blijft altijd spannend tot het laatste moment. Ik weet meestal zondagochtend nog steeds niet wie ik moet ophalen. Uiteindelijk kwamen Andrija i Sasa uit Zagreb, Paula, Pamela en hun ouders (Boris en Brankica), Ismet, Nikolina en Edisa. Daarmee hadden we een volwassen samenkomst bij ons op het terras. Thema: "Lotsbestemming" en of we daar in (moeten) geloven of niet. Conclusie was dat teveel uitgaan van "lotsbestemming" tot apathie kan leiden en vooral Mattheus 22: De Koning bereid een bruiloft, de genodigden (die bestemd waren te komen) wilden niet en dus is uiteindelijk iedereen welkom. Keus is belangrijk. En voorbereiding ook om te laten zien dat je iets echt wilt (deelnemen aan het bruiloftsfeest bijvoorbeeld; je moet je tenslotte wel juist kleden.) Het werd vooral weer een gezellige dag.

Oma Kika zit weer helemaal in de problemen. Nadat ze compleet was bedrogen door haar achterneef en dit een rechtszaak is geworden (alles was haar afgenomen door die neef) blijkt ze een volmacht getekend te hebben voor een andere achterneef die dit oplichten nog eens dunnetjes over blijkt te doen. Ze werd hierbij zelfs lichamelijk lastig gevallen en opgesloten in haar eigen huis om te voorkomen dat ze naar de buren zou gaan. Hoe dan ook: nadat we de sociale dienst en de politie hebben ingeschakeld is er weer licht aan de horizin. Ik heb zelfs een plaats in een ouderenopvanghuis gevonden in Krstinja (haar geboortestadje). Nu maar hopen dat ze daar ook echt heen wil. Bij dit alles ben ik weer een soort migraine aanval aan het overleven (zondag begonnen net als twee weken geleden) terwijl ik deze week documenten voor de invoer van het transport uit Nederland (Gouda) moest regelen. Kortom:
- Gebed voor de jongeren en ouders; dat we in ieder geval zaterdag weten wie zondag komt.
- Gebed voor oma Kika: voor rust en wijsheid voor haar om nu de juiste keuzes te maken.
- Dank voor Ismet die hier al drie weken zich uit de naad werkt voor iets meer dan zakgeld; Ook gebed dat hij gemotiveerd blijft.
- Gebed voor meer jongeren die gemotiveerd zijn om samen met ons de zomer voor te bereiden.
- Gebed maar weer voor deze persoon (Meindert) maar natuurlijk ook voor Samira en onze vrolijke en gezonde kindertjes.
- Gebed voor transport dat we donderdag of vrijdag verwachten: voor soepele grensovergang in inklaring. De binnenkant van blokhut 1: bijna klaar! 6 matrassen! Welkom allemaal. Ook de kantine is bijna klaar. Volgende week foto's. Jullie kunnen altijd foto's bekijken op de fanpagina van Projekt DUGA (http://www.facebook.com/pages/Projekt-DUGA/139250686103845) of op mijn persoonlijke pagina (http://facebook.com/meindert.jorna ). Bijdragen voor afbouwen camping, inkomsten voor Ismet of aanstaande zomerkampen kunnen worden overgemaakt op rekening 4723003 tnv  "Stg. Jonah inzake outreach Krajina"  te Ede.